Gå til indhold

Før afrejse

I menuen finder du rejsevejledningen til Kina, information om rejsevejledning og rejseforsikring, og andre nyttige oplysninger inden du rejser til Kina.

Forberedelse inden rejsen

  • Gyldigt pas (minimum 6 måneder efter forventet hjemrejse) samt visum (turist, forretning, mv.). Rejsende anbefales at overveje antallet af nødvendige indrejser i Kina med henblik på at undgå behov for at søge om visum på ny under rejsen. Såfremt rejseruten eksempelvis involverer indrejse i Kina (f.eks. Beijing), besøg i Hongkong og/eller Macau under rejsen samt hjemrejse via Kina igen (f.eks. Beijing), vil det tælle som to indrejser i Kina 
  • Rejse-, bagage- og sygeforsikring (inkl. hjemtransport) 
  • Vaccinationer
  • Evt. nødvendig medicin til hele rejsen

Kreditkort kan anvendes de fleste steder i byerne, og der findes også hæveautomater.

Det kan i øvrigt oplyses, at de kinesiske myndigheder slår hårdt ned på personer, der glemmer at forny deres visum / opholdstilladelse i tide, og dermed ”overstayer” i Kina. Der er forekommet tilfælde med store bøder og i værste fald fængsling. Vær derfor omhyggelig med at tjekke visum / opholdstilladelse og få disse fornyet i tide.

Du kan læse generelle informationer om f.eks. pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Kæledyr
Rejsende som medbringer dyr (hunde og katte) til Kina, skal medbringe et karantæne certifikat og et rabies-immunitets certifikat udstedt af en autoriseret dyrlæge i oprindelseslandet. Certifikatet skal afleveres til de kinesiske toldmyndigheder, som derfra kan få de relevante kinesiske myndigheder til at udføre en inspektion. En 30-dages karantæne af dyrene skal forventes. Katte/hunde er tilladte at blive bragt ind i landet, hvis inspektionens resultater er tilfredsstillende. Hver passager kan medbringe én hund eller én kat.

Rejsende som tager dyr med ud af Kina, skal henvende sig til de kinesiske toldmyndigheder med et rabies-immunitets certifikat til inspektion i god tid før afrejse. Inspektionsmyndighederne vil følge de karantæneregler, som følger destinationslandets. Dyr, som gennemfører inspektionen tilfredsstillende, kan forlade landet med et ”animal health certificate”, som er udstedt af myndighederne.

Yderlig information om import/eksport at kæledyr kan findes her (kun på kinesisk) samt en detaljeret procedureoversigt kontakt info på Beijing Customs her (kun på kinesisk). 

Kontakt

Indholdsansvarlig

Charlotte Duelund

Konsul, Visum & Konsulær

Email: [email protected]

Telefon: + 86 (10) 85329900