Gå til indhold

Før afrejse

I menuen finder du rejsevejledningen til Kina, information om rejsevejledning og andre nyttige oplysninger inden du rejser til Kina.

Forberedelse inden rejsen

  • Gyldigt pas (minimum 6 måneder efter forventet hjemrejse) samt visum (turist, forretning, mv.). Rejsende anbefales at overveje antallet af nødvendige indrejser i Kina med henblik på at undgå behov for at søge om visum på ny under rejsen. Såfremt rejseruten eksempelvis involverer indrejse i Kina (f.eks. Beijing), besøg i Hongkong og/eller Macau under rejsen samt hjemrejse via Kina igen (f.eks. Beijing), vil det tælle som to indrejser i Kina 
  • Rejse-, bagage- og sygeforsikring (inkl. hjemtransport) 
  • Vaccinationer
  • Evt. nødvendig medicin til hele rejsen

Kreditkort kan anvendes de fleste steder i byerne, og der findes også hæveautomater.

Visum til Kina

Der er visumpligtig til Kina for danske statsborgere.

Transitvisum er ikke nødvendigt til kortere ophold op til 24 timer i lufthavnen.

Du kan læse generelle informationer om f.eks. pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Visumfri transit

Særlige visumfri transit perioder, som tillader adgang ved ankomst til provinsen på 72 eller 144 timer (varigheden afhænger af provinsen) er muligt i flere storbyer i Kina.

Særlig visumfri transit tillader kun adgang til den provins, rejsende ankommer til, og det skal kunne dokumentere at man skal videre til et tredjeland.

Mere information vedrørende krav og om hvor visumfri transit er implementeret kan findes på det kinesiske National Immigration Administration hjemmeside:

Visa-Free Transit Policies

Requirements for Foreigners to Apply for the 72/144-Hour Visa-Free Transit in China

Mere information om proceduren kan findes på den lokale provins/kommunes hjemmeside:

Beijing Government

Shanghai Government

Du bør dog altid dobbelttjekke med Kinas ambassade, det kinesiske visumcenter eller immigrationsmyndighederne i Kina, om reglerne stadig gælder. De kan blive ændret med kort varsel.

Det kan i øvrigt oplyses, at de kinesiske myndigheder slår hårdt ned på personer, der glemmer at forny deres visum / opholdstilladelse i tide, og dermed ”overstayer” i Kina. Der er forekommet tilfælde med store bøder og i værste fald fængsling. Vær derfor omhyggelig med at tjekke visum / opholdstilladelse og få disse fornyet i tide.

Bemærk! Ved spørgsmål om visum til Kina henvises til den kinesiske ambassade i Danmark eller til immigrationsmyndighederne i Kina, da der er tale om kinesisk lovgivning.

Det kinesiske National Immigration Administration kan kontaktes på: +8612367 (engelsk hotline).

Den kinesiske ambassade i Danmark kan kontaktes på: [email protected]

Det kinesiske visumcenters hjemmeside

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Kina.

Danskerlisten

Danske statsborgere, som opholder sig i Kina i kortere eller længere tid kan registrere deres ophold på Udenrigsministeriets såkaldte Danskerliste.

Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, hvor du er. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb. Krisesituationer kan opstå i alle lande. Du bør også tilmelde dig, hvis du bor fast i udlandet. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen. Tilmelding er frivilligt.

Du kommer på Danskerlisten ved at hente vores gratis app “Rejseklar” i App Store eller Google Play.

Hvis du gerne vil på Danskerlisten, når du skal rejse, men ikke har mulighed for at tilmelde dig via app’en ”Rejseklar”, så kan du tilmelde dig via nettet her

Få mere information om Danskerlisten på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Kæledyr

Rejsende som medbringer dyr (hunde og katte) til Kina, skal medbringe et karantæne certifikat og et rabies-immunitets certifikat udstedt af en autoriseret dyrlæge i oprindelseslandet. Certifikatet skal afleveres til de kinesiske toldmyndigheder, som derfra kan få de relevante kinesiske myndigheder til at udføre en inspektion. En 30-dages karantæne af dyrene skal forventes. Katte/hunde er tilladte at blive bragt ind i landet, hvis inspektionens resultater er tilfredsstillende. Hver passager kan medbringe én hund eller én kat.

Rejsende som tager dyr med ud af Kina, skal henvende sig til de kinesiske toldmyndigheder med et rabies-immunitets certifikat til inspektion i god tid før afrejse. Inspektionsmyndighederne vil følge de karantæneregler, som følger destinationslandets. Dyr, som gennemfører inspektionen tilfredsstillende, kan forlade landet med et ”animal health certificate”, som er udstedt af myndighederne.

Yderlig information om import/eksport af kæledyr kan findes her (kun på kinesisk) samt en detaljeret procedureoversigt kontakt info på Beijing Customs her (kun på kinesisk). 

Danske repræsentationer

Du kan kontakte ambassaden i Beijing eller generalkonsulaterne i Shanghai og Guangzhou inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

 

Kontakt

Den Kinesiske Ambassade i Danmark

Øregårds Allé 25, 2900 Hellerup

Tlf: +45 39 46 08 66

E-mail: [email protected]
Hjemmeside:  
http://dk.china-embassy.gov.cn/eng/

 

Chinese Visa Application Service Centre

Lyngbyvej 28, st. 2100 Copenhagen Ø, Denmark

Tlf: +45 71 85 99 76

E-mail: [email protected]

Hjemmeside: https://www.visaforchina.cn/CPH2_EN/

 

Indholdsansvarlig

Charlotte Duelund

Konsul, Visum & Konsulær – Den danske ambassade i Beijing

Email: [email protected]

Tlf: + 86 (10) 85 32 99 00