Gå til indhold

Apostille

Når et dansk dokument skal bruges i udlandet, skal det ofte legaliseres eller påføres en apostille. En legalisering/apostille er en bekræftelse af en underskrifts ægthed, og den kapacitet som underskriveren af dokumentet har. 

Apostille

Kina tiltrådte Haager Apostille Konventionen af 5. oktober 1961 den 7. november 2023. Danske dokumenter, der skal benyttes i Kina, skal påføres en Apostille af det danske udenrigsministerium inden det kan bruges i Kina. 

Eksempler på dokumenter, der skal påføres Apostille, kan være:

  • Bopælsattester
  • Civilstandserklæringer
  • Vielsesattester
  • Skilsmissepapirer
  • Straffeattester

Bemærk venligst, at alle dokumenter skal være originale og være påsat en fysisk/våd underskrift fra den udstedende offentlige myndighed.

Sådan gør du:
Danske dokumenter påføres Apostille af Udenrigsministeriets Legaliseringskontor i København. Du finder adresse og åbningstider her.

Hongkong og Macao er allerede en del af Apostille-aftalen. Hongkong-myndighederne accepterer derfor dokumenter som er Apostille påtegnet af det danske udenrigsministerium.

På udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse mere om legalisering af forskellige typer af danske dokumenter i menuen til venstre her.