Gå til indhold

Øvrige praktiske råd

ERHVERVSDRIVENDE:

Erhvervsdrivende, der har samhandel med Kina, bør være opmærksomme på, at der findes forskellige former for IT-svindel. Det kan være hacking af e-mail konti med bankinformation mv. Det anbefales derfor, at verificere information om blandt andet pengetransaktioner via flere kilder/kommunikationsformer, hvis en kinesisk leverandør f.eks. ændrer kontonummer.

ENGELSKLÆRER:
Skal du til Kina som engelsklærer? Så tjek visumreglerne

Hvis du skal arbejde som engelsklærer i Kina bør du undersøge din fremtidige arbejdsplads grundigt samt gennemgå evt. kontrakt forinden afrejse til Kina. Sørg også for, at du har det rette arbejdsvisum til at undervise i Kina. Hvis du har en alvorlig tvist med den skole hvor du arbejder eller din agent, bør du konsultere en lokal advokat. Du bør også søge bistand fra politiet, hvis din sikkerhed er truet. De danske repræsentationer i Kina kan hjælpe med henvisning til advokatbistand. Du skal også være opmærksom på, at der rapporteres om beskæftigelseskonflikter med arbejdsgiver. De kan resultere i opsigelse, tabt løn, konfiskering af pas, tvungen udvisning fra boliger og i værste fald trusler om vold.

ADVOKATBISTAND:
Det anbefales at søge advokatbistand i den slags sager, da de ofte kan løses via direkte dialog mellem borgeren, dennes advokat og retten. 
Ambassaden kan hjælpe med henvisning til advokater. Der henvises til den britiske hjemmeside med liste over advokater. Danske repræsentationer kan henvise til juridisk bistand, men kan ikke intervenere i en kinesisk straffesag.