Gå til indhold

Akut sygdom

På denne side kan du læse om, hvad du skal gøre, hvis du pludselig bliver akut syg. Det anbefales kraftigt at købe en rejseforsikring inden afrejse!

Generel information
Som dansker i Kina eller Mongoliet skal du være opmærksom på, at dit gule (eller blå) sygesikringskort ikke er gyldigt. Det er derfor vigtigt, at du forud for din rejse tegner en rejsesygeforsikring, hvis uheldet skulle være ude.

Sådan gør du

Med rejseforsikring:
Hvis du bliver syg og er rejsesygeforsikret, skal du henvende dig til dit rejsesygefor-sikringsselskab. De kan også hjælpe dig med at finde engelsktalende læger, tandlæger og hospitaler.

Uden rejseforsikring:
Hvis du IKKE er rejsesygeforsikret og bliver syg eller kommer ud for en ulykke, som kræver hospitalsindlæggelse kan de danske repræsentationer hjælpe med fx. at overføre penge fra Danmark til betalingsudgifter, ligesom vi naturligvis bistår dig med kontakt med hospital og myndigheder.

Det er derfor meget vigtigt, at du hurtigst muligt kontakter os med så mange informationer som muligt.

Du skal i denne forbindelse være opmærksom på, at hospitalsregninger let kan blive meget høje, og at de danske repræsentationer i Kina ikke kan hjælpe med betaling eller lån.