Gå til indhold

Rigsfællesskabet

På denne side kan du læse om den færøske repræsentant i Beijing og om Færøerne.

Den færøske repræsentant i Beijing

Færøernes repræsentant i Beijing håndterer Færøernes officielle anliggender i Folkerepublikken Kina og nærliggende østasiatiske lande.

Den færøske repræsentant ankom til Den kongelige danske ambassade i Beijing i 2019.

 

Om Færøerne

Færøerne, der er en selvstyrende del af Kongeriget, er en øgruppe bestående af 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordøstlige del af Atlanterhavet mellem Norge, Island og Storbritannien.

Hovedstaden, Tórshavn, huser med sine 20.000 indbyggere 40 procent af befolkningen.

For bare få år tilbage var Færøerne ved at miste en betydelig andel af de yngre generationer, som rejste væk for at søge lykken andetsteds. Denne tendens er vendt til en positiv tilvækst, og i 2017, nåede Færøerne en historisk milepæl, da befolkningen for første gang oversteg 50.000 indbyggere, og i 2019 oversteg befolkningen 52.000. Denne befolkningstilvækst hænger primært sammen med en betydelig økonomisk vækst på 4-7 % årligt siden 2011.

Færøernes nuværende selvstyre er funderet på hjemmestyreordningen fra 1948, som blev yderligere udviklet i 2005, hvor Færøerne fik udvidede muligheder for at overføre sagsområder fra rigsmyndighederne i København, samt udvidede muligheder for at indgå aftaler med andre lande.

Færøerne er en signifikant spiller på det globale fiskemarked. Fiskeri af makrel, sild, blåhvilling, torsk, hummere med mere, og de senere år i særdeleshed opdræt af laks, er hovederhverv på øerne.

Nogle af Færøernes andre vigtige økonomiske aktiviteter er skibsfart, produktion og tjenester til den maritime sektor, IT og telekommunikation, finansielle tjenester, byggesektoren, energirelaterede virksomheder, kreative industrier, og ikke mindst en voksende turistindustri.

Du kan læse mere om Færøerne på deres officielle hjemmeside.

Kontakt 
 

Sigmundur Ísfeld

Den færøske repræsentant i Beijing

Tel: +86 132 6343 5460

E-mail: [email protected]


Liu Yang

Assistent til den færøske repræsentant

Tel: +86 139 1056 2534

E-mail: [email protected]