COVID-19
Rejserestriktioner
Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
Passagerer på flyvninger mellem Danmark og Kina skal registrere COVID status via selvtest (antigen test). Tester du negativ på selvtest, skal du registrere resultatet i "Customs Health Declaration app" (se neden for). Vi anbefaler, at du tager selvtesten med på rejsen, hvis du bliver mødt med krav om forevisning af testresultat.
Fra den 29. april er det valgfrit om man tager selvtest (antigen test) eller PCR test 48 timer før boarding på alle øvrige flyvninger til Kina, dvs. flyvninger i transit, hvor der før har kunne være specifikt krav om PCR test.
Kina har fra den 15. marts åbnet for øvrige kategorier af visumudstedelse, herunder turisme. Visa udstedt før marts 2020 kan igen benyttes til indrejse i Kina, såfremt de fortsat er gyldige. Kina er også åbent for visumfri indrejse til Hainan, 15 dages visumfri indrejse for krydstogtrejsende, der lægger til i Shanghais havne, visumfri indrejse i Guangdong for udlændinge, der indrejser fra Hong Kong og Macao og visumfri indrejse i Guilin for turistgrupper fra ASEAN. National Immigration Administration i Kina har publiceret nyheden her. Det kinesiske udenrigsministeriums konsulære afdeling har ligeledes publiceret nyheden her (kun kinesisk).
Vi anbefaler, at du løbende holder dig orienteret om situationen via troværdige nyhedsmedier og følger myndighedernes anvisninger.
Indrejseregler:
Kina har normaliseret visumudstedelse for alle typer rejsende pr. 15. marts 2023.
Ønsker du pt yderligere information om din mulighed for at rejse til Kina, kontakt den kinesiske ambassade i København.
Før indrejse i Kina:
Der er test- og dokumentationskrav i forbindelse med indrejse i Kina. Rejsende med fly fra Danmark skal registrere 1 negativ selvtest taget indenfor 48 timer før boarding. Resultatet skal registreres i "Customs Health declaration app", som du finder en QR kode tilher. Du vil blive mødt af samme QR code når du checker ind til dit fly i lufthavnen. Du skal scanne koden med din smart phone. Ved flyvninger mellem Danmark og Kina anbefaler vi, at du tager selvtesten med på rejsen, hvis du bliver mødt med krav om forevisning af testresultat.
Fra den 29. april er det valgfrit om man tager selvtest (antigen test) eller PCR test 48 timer før boarding på alle øvrige flyvninger til Kina, dvs. flyvninger i transit, hvor der før har kunne være specifikt krav om PCR test. Resultatet skal registreres i "Customs Health Declaration app".
Koden der generes ved registrering i app (én kode for hver rejsende) skal fremvises til flypersonalet.
Læs mere her:
- Det kinesiske udenrigsministerium
- Den kinesiske ambassade i København
Det danske coronapas for COVID-19 vaccination:
Rejsende, som er vaccinerede, er ikke undtaget krav om PCR test ved indrejse i Kina. På nuværende tidspunkt anerkender Kina ikke EMA-godkendte vacciner og derfor anerkendes det europæiske eller danske coronapas ikke i forhold til at blive betragtet som fuldt vaccineret. Krydsvacciner accepteres ikke.
Transitmuligheder:
Muligheden for at transitere gennem kinesiske lufthavne kan variere afhængigt af hvilken lufthavn, du påtænker at transitere igennem. Du bør altid tage direkte kontakt til den relevante lufthavn samt det relevante flyselskab for at afklare, om den pågældende lufthavn tillader transit.
Rejseråd til erhvervsrejser
Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser.
Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor.
Indrejseregler for erhvervsrejsende
Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Kina som for andre rejsende. Læs mere i afsnittet om restriktioner.
Ved spørgsmål om indrejse- samt visumregler, kontakt venligst den kinesiske ambassade i København.
Lokale regler
Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge reglerne hos de lokale myndigheder.
Udgangsforbud
Der er ikke indført generelt udgangsforbud eller afstandskrav i Kina, men du opfordres generelt til at holde afstand samt at bære mundbind i større forsamlinger.
Forsamlingsforbud
Der er ikke indført officielt forsamlingsforbud i Kina.
Hvis du bliver syg
Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.
Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.
Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.
Visum og opholdstilladelse
Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler.
Du bør kontakte den kinesiske ambassade for at høre om mulighederne for at søge om visum til Kina. Find her information om og kontaktoplysninger på den kinesiske ambassade i København.
Hvis du er i Kina og har spørgsmål om ændringer og/eller forlængelse af eksisterende visum eller opholdstilladelse, bedes du venligst rette henvendelse til dit nærmeste Entry-Exit Bureau.
Udrejse af Kina
Der er ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark. Du bør dog være opmærksom på, at flyselskaber kan afkræve passagerer at fremvise en negativ test før boarding. Tjek med din flyselskab før afrejse fra Kina. Har du sundhedsfaglige spørgsmål vedrørende COVID-19 kan du finde information her.
Mere information
Lokale myndigheders hjemmesider:
Lokale myndigheders hotlines:
Lokale nyhedsmediers hjemmesider:
Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om COVID-19 på coronasmitte.dk.
Rejsevejledning
Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.
Læs rejsevejledningen for Kina.
Kontakt
Du kan kontakte ambassaden i Beijing eller generalkonsulaterne i Shanghai og Guangzhou inden for almindelig åbningstid.
Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112).
Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Kina, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.
HENT APP'EN REJSEKLAR
I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvaddu skal vide om sikkerhed på din rejse.
DANSKERLISTEN
Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.
Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.