Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende danskere i Kina om coronavirus/COVID-19.

Opdateret 27.05.2020

Kina er ramt af udbrud af coronavirus, der har fået navnet COVID-19.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Kina. Du kan finde de seneste opdateringer her.

Her på siden kan du også finde links til bl.a. forsikringsselskaber, International SOS og kinesiske myndigheder med gode råd til, hvordan du forholder dig som rejsende eller fastboende i Kina.

Rejser til og fra Kina

Den 28. marts lukkede Kina midlertidigt sine grænser. Det betyder at du ikke længere vil kunne rejse ind i landet. Du kan læse meddelelsen fra det kinesiske Udenrigsministerium her.

Den danske ambassade fraråder transitophold i Kina, hvis der findes andre muligheder. I forbindelse med transit i internationale kinesiske lufthavne er der indført krav om COVID-19 test. Ophold, mens du venter på testresultat, sker på et af myndigheder udpeget sted for egen regning. Såfremt du tester positiv, vil du blive anbragt på et af myndighederne udpeget hospital.

Der er ingen restriktioner forbundet med udrejse af Kina for danskere, men flere flyselskaber har midlertidigt indstillet beflyvningen af Kina, og det er derfor blevet sværere at rejse ud af landet. Lufthavnsprocedurer, flyafgange og transitmuligheder kan ændres med kort varsel. Du bør derfor altid holde dig opdateret om udviklingen via dit flyselskab og gennem de lokale myndigheder.

Udvikling i Kina

Har du spørgsmål eller brug for bistand i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade i Beijing på: +86 (10) 8532 9900. Uden for ambassadens åbningstid vil du blive viderestillet til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter. 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Beijing rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside her kan du finde information om coronavirus/COVID-19.  

Ambassaden opfordrer alle danskere i Kina til at registrere sig på Danskerlisten. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Indrejserestriktioner i Danmark

Fra lørdag den 14. marts indførte Danmark kontrol ved alle landets grænser, som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19. Ikke-danske statsborgere, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen – f.eks. hvis den pågældende bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer til Danmark. Personer med gyldigt Schengen visum risikerer også at blive afvist ved grænsen. Læs mere her.

De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke-danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Du kan kontakte ambassaden med henblik på at få et certificate to board her.

Grundet indrejserestriktioner i Danmark er der midlertidigt lukket for indlevering af visumansøgninger til Danmark. Det er derfor ikke muligt at ansøge om visum eller at indlevere sin ansøgning på et visumansøgningscenter (VFS). Visumansøgere, der har indleveret en visumansøgning inden d. 20. marts, får deres ansøgning behandlet som normalt. I hastesager, hvor ansøger skal indrejse inden d. 1. juni og har et anerkendelsesværdigt formål, skal du kontakte den danske ambassade for mulighed for at indlevere. Find kontaktoplysninger til ambassaden her.

Erhvervsrejser til Danmark

Erhvervsrejsende, der som led i deres arbejde, indrejser i Danmark med henblik på deltagelse i møder og lignende, betragtes som havende et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, såfremt disse ikke kan udsættes eller afvikles uden fysisk tilstedeværelse. Den erhvervsrejsende skal kunne fremvise dokumentation (for eksempel i form af en e-mail) for arbejdsforholdet samt for tid og sted for mødet/arbejdet. Dokumentationen skal indeholde en begrundelse for, at mødet ikke praktisk muligt kan udsættes eller i stedet afholdes via en virtuel platform. Endvidere skal der kunne fremvises kontaktoplysninger på en relevant kontaktperson i forbindelse med mødet/arbejdet i Danmark, som kan bekræfte det af udlændingen oplyste. Læs retningenslinjerne for erhvervrejsende her.

Yderligere information for fastboende danskere i Kina

Det globale udbrud af covid-19 kan medføre vanskeligheder med forsendelser af post til udlandet. Det betyder, at der for danskere bosat i udlandet kan opstå problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Se mere her.

National Immigration Administration i Kina, har annonceret at visa/opholdstilladelse for udlændinge i Kina, der udløber under corona/COVID-19 udbruddet, vil blive automatisk forlænget. Du kan læse mere på de kinesiske myndigheders engelsksproget side her.

Nem adgang til vigtig information

Find her lokale hotlines og information fra lokale myndigheder i Kina

På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du svar på de fleste spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/COVID-19

Retningslinjer for erhvervsrejsende

Rejseråd for erhvervsrejsende

Sundhedsstyrelsen i Danmark

Information om ind- og udrejserestriktioner i Danmark

International SOS service - travel restrictions, flight operations and screening

Nyttige kontaktoplysninger til forsikringsselskaber, International SOS og banker


Kontakt ambassaden

Tel: +86 (10) 8532 9900. Uden for ambassadens åbningstid vil du blive viderestillet til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter.

Skal du hjem fra et risikoområde?

Beskyt dig selv og andre mod smitte med disse råd:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn

Corona_infografik_Naar_du_kommer_hjem_thumb

Klik på billedet for større version