Spring til indhold

Før afrejse

I menuen finder du rejsevejledningen til Kina, information om rejsevejledning og rejseforsikring, og andre nyttige oplysninger inden du rejser til Kina.

Forberedelse inden rejsen

  • Gyldigt pas (minimum 6 måneder efter forventet hjemrejse) samt visum (turist, forretning, mv.). Rejsende anbefales at overveje antallet af nødvendige indrejser i Kina med henblik på at undgå behov for at søge om visum på ny under rejsen. Såfremt rejseruten eksempelvis involverer indrejse i Kina (f.eks. Beijing), besøg i Hongkong og/eller Macau under rejsen samt hjemrejse via Kina igen (f.eks. Beijing), vil det tælle som to indrejser i Kina 
  • Rejse-, bagage- og sygeforsikring (inkl. hjemtransport) 
  • Vaccinationer
  • Evt. nødvendig medicin til hele rejsen

Kreditkort kan anvendes de fleste steder i byerne, og der findes også hæveautomater.

Det kan i øvrigt oplyses, at de kinesiske myndigheder slår hårdt ned på personer, der glemmer at forny deres visum / opholdstilladelse i tide, og dermed ”overstayer” i Kina. Der er forekommet tilfælde med store bøder og i værste fald fængsling. Vær derfor omhyggelig med at tjekke visum / opholdstilladelse og få disse fornyet i tide.

Du kan læse generelle informationer om f.eks. pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Kæledyr
Rejsende som medbringer dyr (hunde og katte) til Kina, skal medbringe et karantæne certifikat og et rabies-immunitets certifikat udstedt af en autoriseret dyrlæge i oprindelseslandet. Certifikatet skal afleveres til de kinesiske toldmyndigheder, som derfra kan få de relevante kinesiske myndigheder til at udføre en inspektion. En 30-dages karantæne af dyrene skal forventes. Katte/hunde er tilladte at blive bragt ind i landet, hvis inspektionens resultater er tilfredsstillende. Hver passager kan medbringe én hund eller én kat.

Rejsende som tager dyr med ud af Kina, skal henvende sig til de kinesiske toldmyndigheder med et rabies-immunitets certifikat til inspektion i god tid før afrejse. Inspektionsmyndighederne vil følge de karantæneregler, som følger destinationslandets. Dyr, som gennemfører inspektionen tilfredsstillende, kan forlade landet med et ”animal health certificate”, som er udstedt af myndighederne.

Yderlig information om import/eksport at kæledyr findes her (på kinesisk)

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Forbudt at indføre

Når du rejser til eller fra Kina, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er en række objekter, det ikke er tilladt at føre ind i eller ud af landet. På andre objekter kan der være specielle restriktioner.

 

Ulovligt at indføre

(1) Våben og artikler, der er eller ligner replikaer af våben, ammunition og eksplosiver (inklusiv fyrværkeri)

(2) Falske penge og falske sikkerhedsgarantier

(3) Alle former for informationer og/eller materialer på alle typer af medier, der kan betragtes som forstyrrende for Kinas politiske, økonomiske, kulturelle og morale orden.

(4) Gift og giftige væsker

(5) Opium, morfin, heroin, marihuana og andre former for narkotika og hallucigener

(6) Dyre og planteprodukter der bærer farlige bakterier, sygdomme og/eller, skadedyr

(7) Mad, medicin og andre artikler, der er skadelige for dyr eller mennesker, og/eller som kommer fra områder/regioner ramt af smitsomme sygdomme og/eller er kendt som værende sygdomsspredende


Begrænset indførsel

(1) Radio transceivere og sikret kommunikationsudstyr

(2) Cigaretter og alkohol

(3) Truede dyre og plantearter (inklusiv kemiske og videnskabelige prøver) såvel som deres frø og andre reproduktive elementer/materialer)

(4) Maksimalt 20.000 kinesiske RMB. Beløb over 5000 US Dollars eller svarende hertil i andre valuta (fx. EUR) skal fortoldes


Ulovlig udførsel

(1) Våben og artikler, der er eller ligner replikaer af våben, ammunition og eksplosiver (inklusiv fyrværkeri)

(2) Falske penge og falske sikkerhedsgarantier

(3) Alle former for informationer og/eller materialer på alle typer af medier, der kan betragtes som forstyrrende for Kinas politiske, økonomiske, kulturelle og morale orden.

(4) Gift og giftige væsker

(5) Opium, morfin, heroin, marihuana og andre former for narkotika og hallucigener

(6) Dyre og planteprodukter der bærer farlige bakterier, sygdomme og/eller, skadedyr

(7) Mad, medicin og andre artikler, der er skadelige for dyr eller mennesker, og/eller som kommer fra områder ramt af sygdomsramte regioner og/eller er kendt som værende sygdomsspredende

(8) Alle former for informationer og/eller materialer på alle typer af medier, hvis indhold er relateret til kinesiske statshemmeligheder

(9) Antikviteter og relikvier af kulturel betydning

(10) Truede dyre og plantearter (inklusiv kemiske og videnskabelige prøver) såvel som deres frø og andre reproduktive elementer/materialer)


Begrænset udførsel

(1) Ædelmetaller inklusiv guld, sølv og platin

(2) Maksimalt 20.000 kinesiske RMB. Beløb over 5000 US Dollars eller svarende hertil andre valuta (fx EUR) skal fortoldes

(3) Udenlandske valutaer og garantier i udenlandske valutaer

(4) Radio transceivere og sikret kommunikationsudstyr

(5) Sjældne kinesiske medicinske urter og andre materialer

(6) Antikviteter

 

For mere information se: http://shanghai.customs.gov.cn/Default.aspx?tabid=5674

Rejsevejledning

Her finder du genvejen til Udenrigsministeriets rejsevejledning

Her finder du genvejen til Udenrigsministeriets rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder råd og oplysninger til danske rejsende. Blandt andet kan du læse om sikkerhedsforhold, kriminalitet og sundhedsforhold.

Rejsevejledningen for Kina

Visum til Kina

Den danske ambassade og de danske repræsentationer i Kina kan ikke hjælpe danskere med at få visum til Kina.

 

Sådan gør du
Kontakt den kinesiske ambassade i København for informationer og ansøgninger. På deres hjemmeside kan du finde de fleste informationer du har brug for. Ved yderligere spørgsmål kan du kontakte ambassaden direkte via nedenstående web-adresse:

www.chinaembassy.dk

Eller du kan kontakte visa centret på nedenstående web-adresse:

www.visaforchina.org/CPH_EN/

Danskere i Kina
Danskere i Kina som har spørgsmål vedrørende visum og opholdstilladelser bør kontakte ”Entry and Exit Administrative Office” (出入境管理局) på det nærmeste Public Security Bureau (politistation: 公安局 Gōng'ānjú).

”Entry and Exit Administrative Office” findes typisk i de fleste større kinesiske byer. Nedenfor findes adresser til hovedafdelingerne i Beijing, Shanghai, Guangzhou og Chongqing:

Beijing Exit and Entry Administration Bureau
2 Andingmen Dongdajie
Dongcheng District
Beijing
北京市公安局出入境管理局
北京市东城区安定门东大街2号

Shanghai Exit and Entry Administration Bureau
Pudong District
1500 Minsheng Road
Shanghai
上海市公安局出入境管理局
浦东新区民生路1500号

Guangzhou Exit and Entry Administration Bureau
155 South jiefang Road, 6th Floor
Panyu District
Guangzhou
广州市公安局出入境管理局
广州市番禺区解放路155号

Chongqing Exit and Entry Administration Bureau
555 Huanglong Road
Huangnibang
Yubei District
Chongqing
重庆市公安局出入境管理局
重庆市渝北区黄泥塝黄龙路555号

Bemærk:
Entry og Exit -kontorerne har ofte forlænget ferielukning omkring kinesiske helligdage (særligt kinesisk nytår og Chinese National Day). Det betyder, at en dansker, som eksempelvis mister sit pas under helligdagene, må vente med at ansøge om nyt visum til Entry og Exit-kontoret åbner igen og at sagsbehandlingstiden derefter er ca. 5 dage, før visum udstedes.

Tips:
Husk at ansøge om visum i god tid. Det kan være en fordel at undersøge behandlingstiden ved den kinesiske ambassade i Danmark på forhånd.

Indrejse til Tibet

Der gælder særlige forhold ved indrejse i Tibet 

 

Generelt
Store dele af Tibet har været delvist eller helt lukket for udenlandske turister siden 1950, medmindre man har indhentet særlige tilladelser, og mange områder i Tibet Autonomous Region (TAR), er stadig lukkede. Man kan normalt ikke rejse ind i disse områder, medmindre man har opnået særlige, supplerende tilladelser. Fra den 25. juni 2008 har Tibet igen været åben for udenlandske rejsende med nedenstående nye regler og ændringer.

Om indrejse
Alle udlændinge skal have en særlig tilladelse til at rejse ind i Tibet, TAR, og de korrekte tilladelser skal indhentes forinden afrejsen til Lhasa. Man kan hverken købe fly- eller togbilletter, før man har den fornødne tilladelse.

Almindeligvis indhentes en tilladelse ved at kontakte et kinesisk eller dansk rejsebureau, der sørger for rejsearrangementet og tilladelserne.

Reglerne for indrejse til Tibet ændres ofte, så rejsende bør rådføre sig med rejsebureauer, som specialiserer sig i Tibet, eksempelvis, men ikke udelukkende http://www.tibettravel.org/ 
for mere information.

 

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Kontakt

Indholdsansvarlig

Charlotte Duelund

Konsul, Visum & Konsulær

Email: bjsambvisa@um.dk

Telefon: + 86 (10) 85329900