Spring til indhold

'Diversity Week' med fokus på LBGT

13.05.2019  11:01

Gennem film, talks, portrætter og paneldebatter sætter ambassaden i denne uge fokus på mangfoldighed og LGBT-rettigheder.

Danmark har nogle af de mest vidtgående rettigheder for bøsser, lesbiske, bi- og transeksuelle. I denne uge har den danske ambassade taget initiativ til i samarbejde med de øvrige EU-landes repræsentationer i Beijing, at sætte fokus på mangfoldighed og LGBT-rettigheder. Det sker gennem filmarrangementer, talks, paneldebatter og gennem LGBT-portrætter på vores sociale medier. Følg med, når vi hver dag i denne uge lægger nye portrætter op.

Filmvisning: Altmuligmand og Out of Place

Ambassaden inviterer onsdag den 15. maj til kortfilmvisning og paneldebat i samarbejde med Det Danske Kulturcenter med den danske filminstruktør, Marianne Blicher, og den kinesiske filminstruktør, Han Xia, der begge portrætter og udfordrer identitetsbegrebet i deres film.

Out of Place af Han Xia og Altmuligmand af Marianne Bliche

’Altmuligmand’ er historien om en mand der i sin søgen efter et nyt job havner han tilfældigt i et fremmedartet miljø fyldt med farverige drag queens, hvor en helt ny verden åbner sig for ham.

’Out of place’ følger forretningsmanden Bobbie, der har levet et liv som succesfuld forretningsmand og far, men som rejser til Thailand for langsomt at påbegynde rejsen mod at blive en kvinde.

Fremvisningerne efterfølges af en diskussion og en paneldebat hvor de to filminstruktører indgår i dialog med lokale drags om temaet flydende identitet.

Screening af kortfilmene Altmuligmand og Out of Place finder sted på Det Danske Kulturcenter i Kunstdistrikt 798, onsdag den 15. maj kl. 19.00. Arrangementet er gratis.