Spring til indhold

Sommerkoncert med Københavns Drengekor

31.05.2019  08:07

Beijing viste sig fra sin bedste side med en smuk blå himmel, da souschef, ambassadør Helle Meinertz bød velkommen til en sommerkoncert med Københavns Drengekor og en reception i ambassadens gård.
I spidsen for drengekoret stod dirigent og kunstnerisk leder, Ebbe Munk, der havde sammensat et særligt repertoire til lejligheden.
Koret fremførte en koncert med titlen: 'Sounds for summer and spring in Scandinavia - from Sunrise to Sunset'. Et musikalsk eventyr og en fejring af glæden og lyset i Skandinavien inspireret af H. C. Andersen.

De 30 drenge og 14 voksne sangere lagde ud med en række sange fra den danske sangskat, herunder "I skovens dybe stille ro" og "I Danmarks er jeg født".

Koncerten nåede dog sit højdepunkt for de kinesiske gæster, da koret sluttede af med kendte kinesiske sange fremført på et smukt og fejlfrit kinesisk.

Københavns Drengekor har flere gange tidligere besøgt Kina. Første gang i 1997 og senest i 2010, da koret i selskab med HKH Kronprins Frederik deltog i EXPO i Shanghai i 2010.
Venner af Den Danske Ambassade og 200 særligt inviterede gæster fra blandt andet Beijings ministerier overværede sommerkoncerten.
Interesserede kan stadig nå at opleve drenge koret i Tianjin Fredag og i Beijing 1. Juni.