Spring til indhold

Dansk sanglegende bliver udgivet i Kina

09.08.2019  10:38

’Nordic Echo’ er titlen på et nyt album, hvor en række kinesiske musikere har fortolket 10 numre af den kendte danske sangskriver, Sebastian. Sangene kan høres på den kinesiske streamingtjeneste, Tencent Music.

Hvordan lyder det, når kinesiske kunstnere fortolker en dansk legendes musik?
Det fandt de inviterede gæster ud af, da Den Danske Ambassade i Beijing den 8. august lagde hus til en intimkoncert med anerkendte, kinesiske musikere som folkesangeren Chen Hongyu og folk/rockbandet Low Wormwood. Med deres karakteristiske stil og komposition gav de deres bud på, hvordan Sebastian, den danske pendant til Leonard Cohen, kan lyde på kinesisk.

Sebastian, født Knud Grabow Christensen (1949), har i over fem årtier været en af Danmarks mest aktive sangskrivere, komponist, sanger og guitarist. Med flere succesfulde teaterforestillinger og musicals bag sig og med over to millioner solgte plader, har Sebastian i den grad også et aftryk på den danske musikscene.


Morten Luxhøi, der er hjernen bag projekt ”Sebastian i Kina”, forklarer, at det var Sebastians universelle musik og tekster, der fik ham til at starte et samarbejde med de kinesiske musikere.

- Det har været vigtigt for os at matche sange og musikere, således at det også har understøttet den profil og stil, som de har i forvejen. Vores håb er, at disse sange vil få et nyt liv i Kina, og derfor har musikerne også haft meget at sige under hele processen, lige fra sangvalg til udvikling af den rigtige lyd, siger Morten Luxhøi.

Albummet ’Nordic Echo’ består af 10 kendte Sebastian-sange, som alle er blevet oversat til kinesisk og fortolket af en række etablerede kinesiske kunstnere, heriblandt Moxi Zishi, Chen Hongyu, Cheng Bi, Low Wormwood, Kulu, L.X.Y, Haiqiao Xu, Doris Ho, Adai Song, and Danni Ye.

Det musikalske samarbejde bliver også budt velkommen på Den Danske Ambassade i Beijing.

- Jeg er meget glad for at høre, at en af Danmarks største sangskrivere er blevet oversat til dansk, og at en fælles glæde for musik har resulteret i det her samarbejde og ikke mindst en musikalsk og kulturel udveksling mellem Kina og Danmark, siger Helle Meinertz, souschef på Den Danske Ambassade i Beijing.

Det er det danske musikforlag Edition Wilhelm Hansen og Kinas førende online musikstreaming-tjeneste, Tencent, der udgiver musikken. Det sker efter et halvt års forberedelser, indspilninger og produktioner.

Fra 1. august og de efterfølgende 10 uger vil én Sebastian-sang ugentligt blive udgivet på Tencent i hele Kina. I oktober vil hele albummet vil være tilgængeligt.

Sebastian koncert