Spring til indhold

Henvisning til hjemmesider med yderligere information Kina

Find mere information om Kina på de følgende hjemmesider.

1. Hvor kan man finde informationer om Beijing?
Vi kan anbefale at se nærmere på hjemmesiden http://www.ebeijing.gov.cn, som er den officielle hjemmeside for Beijing. Her kan man blandt andet få svar på, hvor mange turister der ankommer til Beijing og hvilke seværdigheder, der er mest populære. Her findes også information om det politiske system i Beijing, og hvordan byen er organiseret i forhold til resten af Kina.

2. Oplysninger om Kina, herunder økonomi:
Man kan finde statistiske oplysninger om Kina i bogen: ’China Statistical Yearbook’, som udgives hvert år. Derudover er her adresserne på en række hjemmesider, hvor der er mange andre informationer om Kina:

1. For en officiel kinesisk kilde henviser vi til Kinas officielle statistikbank - National Bureau of Statistics China. Hjemmesiden er: http://www.stats.gov.cn/english/

2. Den kinesiske regeringens hjemmeside: http://english.gov.cn/ - Indeholder generel information, fakta, politik etc.

3. Det kinesiske udenrigsministerium: http://www.fmprc.gov.cn/eng/

4. State Council Information Office: http://www.china.org.cn/ - Skriver blandt andet om den kinesiske regering politik og holdninger.

5. International Department of the Central Committee of the Communist Party China: http://www.idcpc.org.cn/

6. Kinas faste mission ved FN i New York: http://www.china-un.org/eng/

7. Verdenshandelsorganisationens (WTO) Kina-hjemmeside: http://www.wto.org/english/thewto_e/countries_e/china_e.htm

8. Verdensbankens Kina-hjemmeside:                                              http://www.worldbank.org/en/country/china

9. IMF’s Kina-hjemmeside: http://www.imf.org/external/country/chn/

10. United Nations Development Programme i Kina: http://www.undp.org.cn/

 

3. Klima og energi i Kina:
http://www.china.org.cn/english/environment/236955.htm finder du Kinas første hvidbog om Kinas energiforhold og politikker udgivet i 2007.

http://www.worldenergyoutlook.org/ finder du førende, internationale energianalyser og et link til særlige informationer omkring Kina og Indien.

http://en.ccchina.gov.cn/ finder du Kinas nationale komite for koordinering af handling på spørgsmål om klima forandring, inklusiv nationale og internationale nyheder og rapporter om klima forandring.

 

4. Uddannelse og forskning i Kina
På hjemmesiden for Sino-Danish Center for Education and Research http://www.sinodanishcenter.com/ finder du information om et fælles projekt angående uddannelse og forskning mellem otte danske universiteter, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, University of the Chinese Academy of Sciences (UCAS) og Chinese Academy of Sciences (CAS).

http://fivu.dk/forskning-og-innovation/rad-og-udvalg/det-strategiske-forskningsrad/internationalt-samarbejde/dansk-kinesisk-samarbejde og på http://fivu.dk/publikationer/2008/strategi-for-vidensamarbejde-mellem-danmark-og-kina findes information omkring det Strategiske Forskningsråds samarbejde med det kinesiske videnskabsministerium om forskningsaktiviteter indenfor bæredygtig og vedvarende energi.

 

5. Medier
Liste over en række kinesiske medier (på engelsk):
Xinhua (statens officielle nyhedsbureau): http://www.xinhuanet.com/english

Folkets Dagblad: http://english.peopledaily.com.cn/

China Daily: http://www.chinadaily.com.cn/

South China Morning Post: www.scmp.com

Caixin: http://english.caixin.com/

 

Kontakt

Indholdsansvarlig:

Ms. Eva Marie Bagge Steenberg
Ambassaderåd

Indenrigs- og Udenrigspolitik

Email: evabag@um.dk

Telefon: +86 (10) 8532 9922