Spring til indhold

Praktikanter til presse og kommunikation

GENERALKONSULATET I SHANGHAI                                              
Generalkonsulatet i Shanghai har eksisteret siden 1994, og medarbejderstaben består af 25 danske og kinesiske ansatte. Der er to praktikantstillinger fordelt på handelsafdelingen og presse & kommunikationsafdelingen. Generalkonsulatet beskæftiger sig med eksportfremmende arbejdsopgaver for danske virksomheder, minister- og delegationsbesøg, visumudstedelser, borgerserviceydelser, kultur-arrangementer, presse og kommunikationsformidling. Arbejdsopgaverne er alsidige, og praktikanterne vil få rig mulighed for aktivt at bidrage og deltage i det daglige arbejde, samt få en indsigt i, hvordan udenrigstjenesten fungerer i praksis. Praktikant-opslaget for presse & kommunikationsafdelingen kan du finde her.

AMBASSADEN I BEIJING
Ambassadens i Beijing er Danmarks største bilaterale ambassade, med over 70 ansatte. Der er 8 praktikant stillinger fordelt på handelsafdelingen, politisk afdeling, public diplomacy, økonomisk afdeling samt en stilling fordelt på politisk- og forsvarsafdelingen. Hverdagen på ambassaden er travl og fyldt med ministerbesøg, danske og kinesiske delegationer, at fremme danske virksomheder og løsninger i Kina, konsulære sager, presse events og meget mere. Som praktikant tager man aktivt del i denne travle hverdag og er også med til at definere sine egne arbejdsopgaver i takt med, at man tydeliggør sine kompetencer.

Som praktikant for Presse, Public Diplomacy og Kultur får du en vigtig rolle i ambassadens daglige arbejde med at udbrede kendskabet til Danmark i Kina. Du kommer til at arbejde dels i ambassadens presseafdeling. Se det konkrete opslag her.