Spring til indhold

Handelspraktikant

Der er i alt 11 praktikantpladser i vores handelsafdelinger, der er fordelt på vores fem repræsentationer.

GENERALKONSULATET I SHANGHAI
Generalkonsulatet i Shanghai har eksisteret siden 1994 og samlet er vi lidt over 40 medarbejdere. Vi ligger på 31. etage i Shanghai International Trade Center i Gubei distriktet. Udenrigstjenesten i Shanghai dækker meget bredt med handelsafdeling, konsulærafdeling, kultur/presse/kommunikation, Innonationscentret og Invest in Denmark. I Shanghai har vi i alt 4 danske praktikanter.

Handelsafdelingen beskæftiger sig med at fremme danske virksomheders kommercielle aktiviteter i Kina og vi fungerer som konsulentvirksomhed med rådgivning og support til danske virksomheder i Kina. Vi hjælper både allerede etablerede danske virksomheder i Kina, men også ofte med rådgivning omkring markeds-entry strategi og etablering.

Shanghai er Kinas kommercielle knudepunkt med et meget dynamisk og pulserende erhvervsliv – derfor er der også et stort aktivitetsniveau for danske virksomheder. I handelsafdelingen har vi særligt fokus på følgende sektorer; consumer brands, retail, design, food, arkitektur og urbanisering.

Det er spændende, lærerigt - og ikke mindst udfordrerne - at være praktikant i Shanghai og man får et bredt indblik i danske virksomheders aktiviteter i Kina og god virksomhedskontakt. Som praktikant indgår man i det kommercielle teams arbejde. Opgaverne består af række selvstændige kommercielle opgaver og ansvarsområder, men også som support til de kommercielle medarbejdere.

Se det konkrete opslag for praktikanten til handelsafdelingen her.

GENERALKONSULATET I CHONGQING
Generalkonsulatet i Chongqing er primært et handelskontor og er en travl arbejdsplads, der støtter og fremmer danske kommercielle interesser i Sydvestkina. Handelsarbejdet sker inden for rammerne af Eksportrådet i Kina, der omfatter ambassaden i Beijing og generalkonsulaterne i Guangzhou, Shanghai samt Chongqing. Generalkonsulatet i Chongqing søger i alt 2 praktikanter. Se det konkrete opslag her.

GENERALKONSULATET I GUANGZHOU
Generalkonsulatet i Guangzhou består af en handels- og en kunsulærafdeling og beskæftiger 17 danske og kinesiske medarbejdere. Som praktikant vil du blive tilknyttet handelsafdelingen, som varetager Danmarks kommercielle interesser i Sydkina. Generalkonsulatets handelsafdeling fungerer som konsulentvirksomhed for danske virksomheder, der søger nye eksportmarkeder eller som overvejer egentlig etablering i Sydkina. Opgaverne er mangeartede og omfatter bl.a. udarbejdelse af markedsanalyser, afdækning af distributionskanaler, identificering af importører, artikelskrivning, deltagelse i møder og events, samt virksomhedsbesøg. Generalkonsultatet i Guangzhou søger i alt 2 praktikanter. Se det konkrete opslag her.

AMBASSADEN I BEIJING
Der er i alt 3 praktikantpladser i handelsafdelingen på ambassaden i Beijing fordelt på vores Green, Food og Health team. Som praktikant i handelsafdelingen arbejder du direkte med at styrke de kommercielle relationer mellem Danmark og Kina. Vort primære fokus er på sektorerne energi & miljø, sundhed, landbrug & fødevarer og design. Opgaverne varierer meget og indeholder også mere administrative opgaver. Vi forventer, at du udviser selvstændighed i opgaveløsningen og samtidig er loyal over for teamets behov. Du indgår i et team af dygtige og motiverede danske og kinesiske medarbejdere, der brænder for at gøre en forskel. Vi forventer derfor også, at du ud over at være analytisk skarp samtidig har et godt salgs- og servicegen og elsker at gøre en forskel. Til gengæld tør vi love, at du gennem opholdet får en unik indsigt i både mulighederne og udfordringerne på verdens største vækstmarked. Se det konkrete opslag her.

HANDELSKONTORET I TAIPEI
På det danske handelskontor i Taipei arbejder et hold ambitiøse danske- og lokale medarbejdere på, at fremme de internationale handelsrelationer mellem Danmark og Taiwan. Handelskontoret har 2 praktikanter tilknyttet, der fungerer som en integreret del af kontorets daglige arbejde. Praktikanterne arbejder tæt sammen med de kommercielle rådgivere og lederen af Handelskontoret, som assisteres i de projekter kontoret arbejder på. Praktikanternes arbejdsopgaver kan variere fra projekt til projekt, men vil typisk indeholde en blanding af: deltagelse i møder og konferencer, markedsresearch, assistere i udarbejdelsen af budgetter, tilbud og rapporter, besvare e-mails og forespørgsler fra danske og udenlandske virksomheder, forberede præsentationer, udføre oversættelser, samt andre ad hoc opgaver. Da kontoret i Taipei er et af Udenrigsministeriets mindre handelskontorer, er vi afhængige af, at alle tager ansvar, og hjælper hinanden på tværs af sektorer. Vi søger derfor praktikanter, som både kan arbejde i teams og selvstændigt, og som kan bidrage med ideer, meninger og en god portion gåpåmod, for at løse de opgaver der bliver stillet her