Spring til indhold

Praktikant ved de danske repræsentationer i Kina

Kunne du tænke dig at bruge et semester i Kina og være en del af udviklingen i verdens snart største økonomi? Du vil få mulighed for at bidrage aktivt til en spændende arbejdsplads med fokus på at fremme danske interesser. Få en fantastisk oplevelse som giver erfaring på cv’et, udvikler dine faglige kompetencer og fremmer din internationale profil.

De danske repræsentationer søger praktikanter til praktikophold af 6 måneders varighed. Der tilbydes i alt 19 praktikantpladser, der er fordelt på i alt 5 missioner rundt i kina.

Samtlige praktikantopslag kan findes samlet her

Vi søger praktikanter som er ambitiøse, nysgerrige og interesserede i at være en del af den danske vækst i Kina. Der er mulighed for at søge på flere missioner afhængig af dine interesser og fagområde. Udforsk dine muligheder på de respektive repræsentationer gennem geografisk beliggenhed og interesseområder, og finde den helt rigtige stilling til at matche dine kompetencer og ønsker.

PRAKTISK INFORMATION GÆLDENDE FOR ALLE PRAKTIKSTILLINGERNE
Ønsker du at ansøge om flere stillinger og ved flere forskellige repræsentationer, bedes du lave en prioriteret liste, hvor du tydeligt gør opmærksom på i hvilken rækkefølge, du ansøger om de pågældende praktikstillinger. 

FORVENTNINGER TIL PRAKTIKANTERNE
Stillingerne søges besat af danske studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse og har en bachelorgrad.  Ligeledes er gode engelskkundskaber et krav.

Der stilles til alle praktikanter krav om en betydelig arbejdsindsats. Udover de afdelingsspecifikke opgaver forventes praktikanterne blandt andet at tage del i afviklingen af en række fælles opgaver, deriblandt repræsentationernes arrangementer for det danske og kinesiske samfund.

Der stilles yderligere krav om, at ansøgeren ikke tidligere har været i praktik hos Udenrigsministeriet.

PRAKTIKVILKÅR
Der er tale om ulønnet praktik. Ved konkrete dokumenterede udgifter (heriblandt husleje, visum, flybilletter, vaccine og forsikring) refunderes op til 3000 DKK om måneden.

Du vil som praktikant modtage et servicevisum, og du er selv forpligtet til at overholde opholdslandets exit og entry regler herfor.  

ANSØGNINGSFRIST
Ansøgningsfrist er tirsdag d. 28 august 2018 for praktikhold med påbegyndelse d. 1. februar 2019.

ANSØGNING SENDES TIL
Interesserede kan sende deres ansøgning med fornødne bilag pr. e-mail. Ansøgningen kan fremsendes på enten dansk eller engelsk. Ansøgningen bedes fremsendes i ét samlet dokument, hvor den ansøgte stilling tydeligt fremgår. Hvis flere stillinger ansøges skal en prioriteringsliste ligeledes fremgå. Alle ansøgninger, på tværs af alle repræsentationer, sendes til:

Embassy of Denmark
1 Dong Wu Jie, San Li Tun
Beijing 100600
People's Republic of China
Fax: +86 10 8532 9999
E-mail: bjsambhrchina@um.dk
For yderligere oplysninger, kontakt venligst ambassaden på tlf.: +86 10 8532 9900.